Cinci trucuri utile în bucătărie

6 May 2017 | Scris de Cosmin O in De stiut, Top5 cu 0 comentarii

Indiferent de cât de pregătiți suntem sau nu în bucătărie pot exista anumite secrete care ne pot ușura munca atunci când gătim. Chiar și atunci când avem numeroase ustensile și electrocasnice la îndemână aceste trucuri se pot dovedi extrem de utile. O parte dintre acestea le găsiți în rândurile de mai jos.

1.Cum se taie ceapa fără a lăcrima

Începem cu acest truc pentru că vine ca o rezolvarea la una dintre cele mai întâlnite probleme în bucătărie. De regulă majoritatea persoanelor fac față tăiatului cepei care e iute, chiar dacă lăcrimează ușor. Cu toate acestea sunt persoane suficient de sensibile astfel încât să taie ceapa cu o dificultate sporită. La unele persoane funcționează trucul cu tinutul apei în gură atunci când este tăiată ceapa.

Cel mai indicat este ca aceasta să fie ținută la congelator aproximativ o jumătate de oră înainte de a fi tăiată pentru a își pierde din iuțime. Nu trebuie uitat că în același timp ceapa își pierde și anumite proprietăți pe care oricum și le-ar pierde în timpul prăjirii sau fierberii astfel încât nu ar fi nici o problemă, cu excepția cazului în care ceapa este folosită la salate.

2.Cum se scapă de grăsimea în exces din mâncare

Dacă uneori simțim că am gătit o mâncare prea grasă putem scăpa de grăsimea în exces printr-un truc foarte simplu. Gheața funcționează ca un magnet pentru grăsime pentru că o atrage și o solidifică astfel încât poate fi îndepărtată cu ușurință. Aceasta se pune într-un prosop de hârtie și se trece peste grăsime. Din păcate trucul nu merge la toate preparatele ci doar la cele la care grăsimea se ridică la suprafață.

3.Cum se decojesc rapid ouăle fierte

Uneori ouăle fierte se decojesc rapid dacă se pornește cu decojirea lor de la fund la vârf și apoi se încearcă îndepărtarea bucăților mai mari pe lateral, însă acest lucru merge în funcție de cât de fierte sunt ouăle. Nu acesta este trucul despre care vroiam să vorbesc. Trucul constă în adăugarea oțetului sau a sifonului în apa în care sunt fierte ouăle. În felul acesta coaja se desprinde mult mai ușor.

4.Cum se decojesc rapid portocalele

Nu e neapărat un truc de bucătărie, deși portocalele se pot folosi în diverse rețete, însă este unul destul de util și pentru punerea lui în aplicare e nevoie de cuptorul cu microunde. Portocalele mai coapte se decojesc foarte simplu. Există însă unele pentru care se depune efort pentru a da coaja jos. Iată care este trucul în cazul de față. Dacă se pune portocala timp de 20 de secunde în cuptorul cu microunde coaja se decojește mult mai ușor. Nu trebuie ținută mai mult timp pentru că nu se dorește gătirea ei.

5.Cum facem ouăle fierte să arate în formă de inimă

Dacă vreți să faceți un platou frumos în care să așezați ouă fierte simple sau umplute există un truc prin care puteți face ca acestea să arate spectaculos, în formă de inimă, atunci când sunt date în două pentru a se vedea gălbenușul sau pentru ca acesta să fie înlocuit cu alt conținut. Pentru a reuși acest lucru trebuie fiert oul și imediat ce e scos din apă trebuie curățat cât încă mai e cald. Acesta trebuie pus repede într-un carton dur, dat în două, și așezat un creion sau un băț pe mijlocul oului (în partea opusă dungii cartonului dat în două) apoi trebuie legat totul cu un elastic și lăsat așa până oul nu mai e capabil să revină la forma inițială, adică după aproximativ 10-15 minute. Ulterior, oul trebuie tăiat în două și astfel se obțin două inimi.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)