Cinci ţări în care se pot cumpăra cartele pre pay de telefon

11 June 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Top5 cu 0 comentarii

Atunci când călătorim sau mergem în vacanţă în altă ţară avem tentaţia de a vorbim la telefon sau de a naviga pe internet pe smartphone. E cât se poate de evident că dacă în mod normal intrăm pe Facebook zi de zi e aproape imposibil ca în vacanţă să nu intrăm măcar câte zece minute. Acele minute ne pot costa însă o avere, poate mai mult decât vacanţa în sine, chiar dacă avem roaming-ul activat. În general ni se poate întâmpla asta în ţările exotice sau foarte îndepărtate, unde taxele sunt foarte mari.

Dacă chiar nu putem rezista tentaţiei de a sta pe net sau de a vorbi la telefon în vacanţă trebuie să ştim că există o variantă mai ieftină de a face asta. Pe lângă wifi-ul gratuit care poate exista în unele hoteluri, putem să ne cumpărăm cartele din ţările respective. Chiar dacă nu putem suna în ţară ieftin, putem sta pe net foarte mult, la preturi ok. Din păcate în foarte multe ţări acestea nu se pot cumpăra ca în România, fără a te înregistra sau fără a îţi face abonament. Din acest motiv vom face o listă cu cinci ţări în care se pot cumpăra cartele de telefon la fel ca în ţara noastră.

1.Thailanda

Thailanda este una dintre ţările exotice vizitate foarte des de vedetele din România dar şi de oameni simpli pentru că nu mai trebuie plătită viza, cel puţin o perioadă. Trebuie însă avută o sumă de bani pentru a demonstra că turistul are din ce trăi. Aceşti bani îi rămân în buzunar. Cu o parte din ei îşi poate cumpăra o cartelă de telefon. Aceasta poate fi cumpărată la un preţ umflat chiar din aeroport. Desi este umflat, el tot este ieftin pentru că preţurile în Thailanda sunt mici. Cartela poate fi cumpărată însă mult mai ieftin din magazine precum FamilyMart.

2.Australia

Este o destinaţie foarte îndepărtată de noi însă românii îşi fac vacanţa chiar şi acolo, foarte aproape de Polul Sud. În Australia există şi o importantă comunitate de români astfel încât este posibil să daţi şi de magazine sau restaurante româneşti. Aici se pot cumpăra cartele cu aproximativ 25 de dolari. Cele mai scumpe sunt cele vândute de Telstra. Mai ieftine pot fi găsite la Vodafone sau Optus.

3.Noua Zeelanda

Este o destinaţie apropiată de Australia, iar în ceea ce priveşte cartelele lucrurile sunt similare. Cele mai importante companii de telefonie mobila sunt Vodafone, Spark şi 2degrees. Cartelele se pot găsi oriunde, inclusiv în benzinării. Trebuie să reţineţi că spre deosebire de Australia, în Noua Zeelandă e foarte greu să găsiţi internet gratuit în baruri sau hoteluri. Chiar dacă traficul de date nu este foarte rapid pe cartelele de telefon acesta este mult mai ieftin decât în hoteluri.

4.Africa de Sud

Cele mai importante reţele de telefonie mobilă din Africa de Sud sunt Vodacom (nu e scris greşit) şi MTN. Pot fi luate din aeroport, chiar dacă preţurile sunt mai umflate. Acestea costă între 15 şi 25 de dolari dacă doriţi un trafic de date decent.

5.Nepal

Există doar doi operatori de telefonie mobilă, Ncell şi Nepal Telecom. Din cauza reliefului dar şi din alte motive conexiunile nu sunt foarte rapide însă şi preţurile cartelelor sunt foarte mici. O cartelă poate fi cumpărată cu aproximativ 10 dolari.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)