Cinci staţiuni exotice aflate în apropiere de România

17 June 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Top5 cu 0 comentarii

Se apropie concediul şi gândul nostru se duce cu siguranţă spre vacanţă. Cei mici au terminat deja şcoala şi sunt gata să vă însoţească. Există cu siguranţă numeroase destinaţii în România sau în Bulgaria care pot fi atrăgătoare însă cu siguranţă mulţi dintre noi visăm spre o staţiune exotică, nu foarte departe de casă şi nu foarte costisitoare. Bineînţeles că sunt foarte puţini cei care îşi permit o vacanţă în Hawaii sau Tenerife însă cu banii pe care îi cheltuim pe litoralul românesc sau bulgăresc putem merge în câteva staţiuni greceşti sau turceşti aflate la doar câţiva kilometri de noi, în jur de 1.000 de kilometri sau chiar mai puţin. Vom face o listă cu cinci dintre aceste staţiuni însă lor li se pot adauga mult mai multe.

1.Thasos

Thasos este o insulă aflată în nordul Mării Egee, foarte aproape de Grecia continentală si la aproximativ 600 de kilometri de Bucureşti. Pe lângă plajele superbe aici pot fi vizitate şi obiective turistice specifice unei metropole. Putem aminti aici Templul Zeiţei Atena, Muzeul de Arheologie, Mănăstirea Arhanghelului Mihail etc.

2.Samothraki

Este o altă insulă grecească din Marea Egee însă este una la o distanţă puţin mai mare faţă de noi, în comparaţie cu Thasos. Sanctuarul Marilor Zei este principalul obiectiv turistic al insulei în ceea ce priveşte siturile arheologice. Therma este locul ideal pentru iubitorii de natură şi probabil singurul loc din Grecia unde muntele întâlneşte marea. Fiind o insulă, principalele atracţii rămân plajele. Cele mai apreciate dintre acestea sunt Pachia Ammos, aflată la 14 kilometri de portul principal, Vatos, Kipos şi plaja Therma.

3.Lesbos

Nu este neapărat cea mai cunoscută insulă grecească însă cu siguranţă este una dintre cele mai verzi. Flora de aici este extrem de diversă şi intră în contrast perfect cu apa limpede în care se reflectă cerul albastru. Capitala insulei este Mitilena, iar aici pot fi vizitate şi câteva muzee. Dintre acestea amintim Muzeul de Arheologie şi Muzeul Folcloric. Cele mai cunoscute plaje sunt Anaxos, Agios Isiodor şi Petra. Acestea au nisip şi sunt foarte bine amenajate. Din rândul plajelor cu pietriş putem aminti Molyvos şi Vatera.

4.Bodrum

Este probabil cea mai cunoscută staţiune turcească din Antalya printre români. Mulţi dintre concetăţenii noştri vin să îşi petreacă vacanţa aici. Primul lucru care se poate remarca în această staţiune este arhitectura. Casele, în marea lor parte sunt cochete şi albe, în stil grecesc sau mediteranean. Aici se poate face plajă, se pot face plimbări cu cămila sau se poate petrece până dimineaţa pentru că este o staţiune vie. De asemenea, se pot vizita numeroasele situri arheologice.

5.Kusadasi

La nivel internaţional, Kusadasi este o staţiune cel puţin la fel de cunoscută precum Bodrum. Are ieşire la Marea Egee, plaje superbe şi o istorie ce nu poate fi ignorată. Se spune că aici s-ar afla cel mai bine conservat oraş antic. E vorba de Efes. În staţiune, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice este Castelul Piraţilor, construit în 1534. Cu siguranţă staţiunea turcească oferă şi numeroase ocazii pentru distracţii. O mare parte din timp poate fi petrecută pe plajă şi în apă însă o altă bună perioadă din zi poate fi petrecută şi în Aquapark, Delfinariu sau Seapark.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)