Cinci sfaturi importante pentru a ține o dietă de succes

2 May 2017 | Scris de Alice in Bucatarie, Sanatate, Top5 cu 0 comentarii

Iată că a trecut și Paștele, iar anotimpul estival de apropie cu repeziciune! Probabil că mulți dintre dumneavoastră se gândesc că ar fi bine să înceapă să urmeze o dietă cu scopul de a obține o siluetă de invidiat pe care să o puteți etala vara aceasta la mare. Totuși, acesta este un proces anevoios de cele mai multe ori, iar slăbirea prin înfometare nu este cea mai bună soluție. Mai mult, aceasta este nu este recomandată sub nicio formă de către medici! Mai jos vă propunem să urmăriți o listă cu cinci sfaturi importante, care vă vor ajuta să obțineți silueta perfectă.

Sfatul 1: este necesar să elimini carbohidrații din alimentația zilnică

Carbohidrații reprezintă primul inamic în încercarea de a slăbi. Pentru a renunța la ei, trebuie ca cel care ține dieta să nu mai consume pâine, paste, dulciuri și alte produse pe bază de făină. De cele mai multe ori, acestea au și afânători care sunt foarte dăunători organismului și fac ca eforturile noastre de a slăbi să fie inutile.

 

Sfatul 2: Fă cât mai multă mișcare pe parcursul dietei

Sportul este cheia reușitei unei diete. Mișcarea nu înseamnă întotdeauna să alergi km întregi și nici să stai ore în șir la sală. Este suficient să mergi zilnic între 30 minute și o oră pe jos, să faci câteva exerciții fizice zilnice acasă, în așa fel încât să reușești să arzi din grăsimi în acest fel. Ideal ar fi să ai acces la un parc, ori la un set de aparate pentru a suplimenta rutina exercițiilor de acasă. Dar în lipsa lor, mai ales dacă ești băiat, nu strică niciodată să ieși la un meci de fotbal cu prietenii tăi.

 

Sfatul 3: Nu sări peste micul dejun

Unul din cele mai importante lucruri atât pentru sănătatea ta, cât și pentru reușita dietei, este să nu sari peste masa de dimineață, care are rolul să își ofere energie pentru prima parte a zilei. Consumă salate sau alimente ușoare, bea un ceai simplu la micul dejun și nu te amăgi cu ideea că dacă te înfometezi sărind peste unele mese o să reușești să slăbești. În acest fel nu vei face decât să îți faci singur rău, obișnuindu-ți organismul cu un ritm alimentar haotic.

Sfatul 4: Mănâncă mai puțin, suplimentând meniul cu fructe

Un truc excelent este să consumi mai puțină mâncare gătită, adăugând unei mese și câteva fructe. Acestea îți vor da senzația de saturație, fiind în același timp și o rezervă binevenită de vitamine.

Sfatul 5: Consumă des salate și renunță la prăjeli

Mâncărurile pe bază de prăjeli (ciorbe, tocănițe) sunt foarte grele pentru ficat și reprezintă o sursă de grăsimi pentru organism. Cel mai util este să renunți la acest tip de alimente, înlocuindu-le cu supe mai slabe și cu salate. Salatele nu trebuie să conțină exclusiv verdețuri și legume. Dimineața este ideal să adăugați și câteva cubulețe de brânză sau de piept de pui, pentru a da un plus de gust. Puteți experimenta rețete foarte inspirate și variate, care vă vor ajuta foarte mult în demersul de a urma corect dieta aleasă.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)