Cinci orașe perfecte pentru un city break de Paște

29 March 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Top5 cu 0 comentarii

Daca intenționați să plecați în vacanță de Paște avem o veste proastă. În anumite regiuni românești tradiționale locurile de cazare s-au epuizat deja astfel încât mai rămân cele care nu au o tradiție în acest sens. Vestea bună este ca Paștele ortodox și cel catolic pică în aceeași zi anul acesta astfel încât întreaga Europă este în sărbătoare și se poate alege varianta unui city break. Prețurile la hoteluri nu cred că se vor schimba însă cu puțin noroc se pot găsi zboruri foarte ieftine, chiar și de 10 euro dus, dacă urmăriți cu atenție ofertele companiilor aeriene.

1.Florența

În acest oraș există numeroase lăcașuri de cult, pline de istorie. Probabil nu veți prinde un loc în Dom însă în jurul lui va fi sărbătoare. Terasele din jur vor fi pline și poate prindeți un loc în ele. În această urbe se aprinde anual un car vechi de 500 de ani (Scoppio del Carro), iar armata, muzicienii și oamenii în costume participă la spectacol.

Puțini știu însă că aici se găsește cea mai mare biserică franciscană din lume. Este vorba de Biserica Santa Croce, fondată de Sfantul Francisc în urmă cu opt secole. Desigur, nu are rost să amintim toate obiectivele turistice de aici pentru că multe dintre ele sunt cunoscute de întreaga planetă.

2.Atena

Grecia este una dintre cele trei țări ortodoxe din Uniunea Europeana și are una dintre cele mai ofertante capitale europene din punct de vedere turistic. Așadar dacă vreți să vă faceți Paștele printre ortodocsi atunci Atena este alegerea perfectă. Cu această ocazie se pot vizita numeroasele clădiri antice dar și numeroasele lăcașe de cult, printre care mănăstirile Kaisiriani și Dafni. Prima se află pe partea de est a orașului, este dedicată Feciorei Maria și a fost construită în secolul XI. A doua este situată în partea de nord-vest, însă la 9 kilometri de oraș.

3.Roma

Dacă alegeți acest oraș aveți ocazia să auziti discursul rostit de Papa și binecuvântarea ”urbi et orbi”. La fel ca Atena, Roma este o capitală care îmbină perfect lăcașurile de cult moderne cu arhitectura antică. Cele două orașe au fost în antichitate centre ale civilizației și de multe ori au fost într-o acerbă competiție.

4.Sevilla

În Sevilla, în Săptămâna Patimilor sau Semana Santa sunt prezentate numeroase povești, localnicii și turiștii iesi în stradă pentru a admira fanfarele sau vasele frumos ornamentate, cu motive pascale. Participanții la sărbătoare obișnuiesc să se îmbrace în robe. Unul dintre lucrurile foarte importante este acela că aici s-ar putea să se facă plajă. Orașul are ieșire la Marea Mediterană și temperaturile sunt mult mai ridicate decât la noi.

5.Praga

În capitala Cehiei are loc unul dintre cele mai mari târguri de Paște, similar celor de Crăciun. În piața centrală se găsesc numeroase căsuțe de lemn pline cu obiecte tradiționale. De asemenea localnicii știu să își atragă turiștii prin punerea pe tapet a numeroase tradiții. Una dintre acestea este stropitul fetelor cu apă de către băieți. Praga este în sine o destinație greu de ratat astfel încât nu trebuie să uitați acest lucru. Castelul este mereu unul dintre obiectivele care nu sunt ratate de nici un turist.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)