Cinci motive pentru care merită să îți petreci vacanțele în afara granițelor

16 March 2017 | Scris de Alice in Altele, Aventura, Natura, Top5, TopU cu 0 comentarii

Românii pleacă în vacanță foarte rar, iar destinațiile preferate se repetă adesea de la an la an: vara aleg  litoralul românesc, iar iarna merg la munte, pe pârtie. Mult mai rar, aceștia optează pentru destinații din afara țării. Într-un fel, așteptând de fiecare dată să vină vara, ori sărbătorile de iarnă pentru a ne  lua concediu, înseamnă că pur și simplu vacanțele noastre ajung să facă parte într-un fel din rutina anuală a fiecăruia. Personal, consider că este mult mai incitant să ne organizăm vacanțe chiar de mai mult de două ori pe an, nefiind necesar ca acestea să fie foarte lungi. Uneori, un singur weekend este suficient pentru a ne deconecta de la stresul zilnic și a ne încărca cu energie.

Ideale sunt vacanțele în afara României. Țara noastră este foarte frumoasă și merită vizitată din plin, însă călătorind în alte țări veți putea câștiga mult mai mult decât distracție și relaxare: încredere în propria persoană, curaj de a vizita locuri mai îndepărtate, toleranță și conștientizarea faptului că trăim într-un spațiu foarte divers. De multe ori intoleranța pornește dintr-un spirit necultivat și este încurajată de către persoanele care au trăit mereu în același loc, într-un mediu închis și conservator. A călători înseamnă a cunoaște adevăratele fețe ale planetei noastre, a înțelege că suntem doar o fărâmă dintr-un întreg mult mai pestriț decât ne putem imagina. Iar cel mai important lucru este să înțelege că pestriț și divers înseamnă frumos.

Cele mai interesante și frumoase vacanțe sunt cu siguranță cele în care descoperim locuri total noi. Mersul la mare are ca principal scop obținerea unui bronz de invidiat, în timp ce sărbătorile de iarnă petrecute la munte presupun distracția pe pârtie. Totuși, altele ar trebui să fie motivele pentru care mergem în vacanță. Mai jos puteți citi un top al celor mai importante cinci motivații pentru care este bine să avem vacanțe mai des și să alegem mereu destinații noi.

 

 1. Deconectarea de la stresul cotidian

 

 

În primul rând, o mică vacanță ne poate deconecta de la stresul cotidian, ajutându-ne să ne relaxăm și să  uităm de monotonia vieții de zi cu zi. Societatea actuală presupune un ritm de viață foarte agitat, iar lipsa timpului ne face adesea să simțim că nu mai avem timp să respirăm. În consecință, ne încărcăm cu probleme și ne simțim lipsiți de energie, moment în care intervine oboseala și părerea de rău că nu mai avem timp să ne ocupăm e plăcerile vieții muncind necontenit. Punem pe primul loc munca, iar pe al doilea nevoia de socializare permanentă într-o lume virtuală la care suntem conectați tot timpul și de care nu ne putem lipsi. În ciuda tuturor solicitărilor venite din exterior, este necesar să ne gândim mai des la propria persoană și să încercăm să petrecem mai mult timp de calitate cu familia și cu prietenii. Unul dintre cele mai frumoase moduri în care putem face acest lucru este mersul în vacanță alături de cei dragi.

 

 2. Experiențe noi în locuri noi

Un motiv bun pentru a merge în vacanță este că orice destinație nouă vei alege, ai ocazia să vezi locuri pe care înainte nu le știai, iar entuziasmul și curiozitatea de a explora noua destinație te va face să uiți de grijile cotidiene. Implicit vei reuși să te relaxezi, poate iți vei face prieteni noi și cu siguranță vei reuși să îți faci amintiri foarte frumoase. Ideal este să ai alături persoane cu care te simți bine. Mai mult, călătorind îți vei cultiva cultura generală, spiritul de observație și creativitatea. Fiecare țară europeană (și nu numai) poate oferi peisaje minunate și experiențe de neuitat. Important este să fim conștienți că de mult timp litoralul românesc sau pârtiile din Poiană nu mai sunt singurele opțiuni pe care le avem pentru a ne distra. Mai mult, a merge în vacanță pentru a obține un bronz ori pentru a te bulgări cu zăpadă sunt motive neîntemeiate și superficiale. Călătoriile în afara țării sunt cu atât mai binevenite pentru persoanele timide și introvertite, care câștigă încredere în ei înșiși.

 

3. Experiențe culinare deosebite

De obicei vizitarea unei țări noi înseamnă și a avea parte de experiențe culinare specifice acelui spațiu cultural. Toată lumea care va merge în Grecia își va propune să mănânce faimoasele souvlaki ori gyros, în cazul Poloniei este ideal să existe măcar o ocazie în care turiștii mănâncă pierogi, în Italia nu trebuie ratate pastele și pizza veritabile, în Franța turiștii consumă adesea diverse sortimente tradiționale de brânză ș.a.m.d. La fel de interesante sunt și băuturile specifice diferitelor spații geografice. Mâncarea este una din plăcerile vieții, iar atunci când suntem în vacanță în alte țării este important să încercăm cât mai multe preparate noi.

4. Vacanța ca o recompensă

Un alt motiv pentru a merge în vacanță este acela de a-ți oferi un cadou pentru un plan important dus la bun sfârșit. Fie că ai terminat cu bine o nouă etapă de studii (master, un curs special, ai luat carnetul de sofer etc) sau că ai fost foarte eficient în ultima perioadă și ai rezolvat toate sarcinile la job, meriți să te relaxezi câteva zile. Vacanța pe care o planifici poate dura chiar un weekend. Două zile sunt uneori suficiente pentru a ne odihni și a ne umple de energie. O vacanță inedită este o recompensă mult mai bună decât a-ți cumpăra haine, bijuterii sau alte obiecte.

 

5. Ușurința de a călători

Un ultim motiv pentru care recomand o vacanță peste hotare, este faptul că în prezent putem călători foarte ușor și la prețuri accesibile. Mereu vor fi disponibile bilete de avion la prețuri promoționale. Mai mult, o rezervare făcută din timp te poate ajuta să economisești suficient. Dacă multă vreme s-a crezut că este prea costisitor să călătorești în străinătate, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat foarte mult. Europa are multe locuri frumoase de arătat, iar cei mai încrezători și curioși  pot ajunge cu mare ușurință inclusiv pe alte continente.  În consecință, cu cât vom călători mai mult, cu atât vom fi mai câștigați.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)