Cinci moduri prin care se poate scăpa de retenția de apă din organism

15 May 2017 | Scris de Cosmin O in De stiut cu 0 comentarii

Retentia de apă este o problemă cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat. Aceasta ne creează disconfort dar si senzația că ne îngrășăm brusc. Foarte multă lume confundă retenția de apă cu celulita și urmând o cură de slăbire au impresia că au scăzut în greutate când de fapt doar scapă de această retenție, care apare cel mai des primăvara când începe să se încălzească și bem foarte multă apă necontrolat, după o perioadă friguroasă în care nu prea consumăm lichide și trecem chiar și printr-o stare inconștientă de semi-dezhidratare.

După o perioadă în care nu consumăm suficientă apă, corpul are tendința de a stoca orice surplus de lichid pentru a îl folosi atunci când va fi nevoie. Aceasta este una dintre cele mai banale cauze ale apariției retenției de apă însă cauzele pot fi și altele. În rândurile de mai jos vom încerca să trecem în revistă cât mai multe modalități prin care puteți scăpa de retenție.

1.Nu mai consumați sare în exces

Consumul de sare peste limitele normale favorizează retenția de apă pentru că circuitul apei în organism nu mai funcționează normal, iar procesul de transpirație este aproape blocat. Corpul are nevoie să respire pentru a își regla temperatura.

2.Consumați mai multă lichide

Poate părea paradoxal însă am argumentat deja de ce trebuie să faceți acest lucru. Trebuie să evitați dezhidratarea pentru ca organismul să nu mai simtă nevoia să își facă rezerve de apă. Evident, nu trebuie consumate în exces deoarece va apărea o stare de balonare pentru că organismul nu va mai face față procesului de eliminare a lor. Trebuie să existe un echilibru.

3.Faceți cât mai multe exerciții fizice

Prin exercițiile fizice corpul începe să se încălzească și apa în exces este folosită de organism pentru a își regla temperatura. Mare atenție însă la apa consumată ulterior pentru că organismul va încerca să își faca noi depozite de lichide. Apa trebuie băută treptat pentru a fi asimilată și folosită strict pentru nevoile corpului. După restabilirea echilibrului corpului se poate bea apă în exces deoarece organismul nu va mai încerca să o stocheze.

4.Consumați alimente reci

Atunci când corpul este încins se pot consuma alimente reci pentru a îi regla temperatura. Apa rece nu este indicată pentru că ea nu este asimilată foarte bine de organism și nu contribuie atât de mult pe cât ar trebui la răcirea organismului. Se știe că lichidele sunt asimilate cel mai bine atunci când au temperatura camerei sau temperatura organismului. Cu toate acestea lichidele trebuie să fie confortabile de băut, adică să nu ni se pară prea calde sau prea reci.

5.Consumați alimente bogate în minerale

Deficitul de minerale poate fi o altă cauză a apariției retenției de apă însă mai degrabă agravează simptomele. Edemul apărut din cauza retenției poare fi diminuat printr-un aport sporit de calciu și potasiu. Cel puțin potasiul reglează nivelul de sodiu. E indicat să se consume în special alimente bogate în minerale dar și unele care să regleze temperatura corpului și să aducă un aport de lichide. Ne putem gândi aici în primul rând la pepenele roșu sau la iaurt.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)