Cinci metode de a folosi economic imprimanta

4 April 2017 | Scris de Cosmin O in De stiut cu 0 comentarii

Dacă v-ați cumpărat recent o imprimată ați putut observa că prețul ei este de regulă asemănător cu cel al înlocuirii cartușelor. Desigur, există posibilitatea de a reîncărca cartușele la un preț mult mai mic însă această metodă nu este agreată de producători și veți pierde garanția. Cel mai indicat lucru este să învățați să faceți economie de cerneală. Acest lucru nu înseamnă neapărat să imprimați mai puțin conținut ci să respectați anumite sfaturi pentru a imprima același conținut însă cu mai puțină cerneală.

Deși pare imposibil acest lucru, în rândurile de mai vă vom explica câteva dintre aceste secrete. Puteți ține cont sau nu de ele însă cel mai bine ar fi să analizați atent fiecare idee și să o aplicați dacă vi se pare viabilă.

1.Schimbarea sau micșorarea fontului

De regulă se tipărește mai mult text decât imagini. Probabil v-ați gândit deja să micșorați fontul însă niciodată nu v-ați gândit să modificați și tipul de font. Indiferent de mărimea lor anumite fonturi consumă mai multă cerneală decât altele. Spre exemplu Arial este unul dintre fonturile cele mai folosite însă este și unul dintre cele care consumă multă cerneală. Mult mai economice din acest punct de vedere sunt Times New Roman, Ecofont sau Century Gothic.

2.Imprimați în ”draft mode”

Atunci când nu țineți la calitatea imprimării puteți să imprimați în ”draft mode”. Va fi o diferență vizibilă față de setările normale însă veți putea citi, veți imprima mai repede și veți economisi aproape jumătate din cerneală pe care ați  consuma-o folosind setarile obișnuite. Ca să vă dați seama cum se vede trebuie spus că e ca atunci când cerneala este pe terminate. E totuși o soluție ideală pentru că uneori imprimăm texte doar pentru a le folosi pe o durată scurtă de timp după care aruncăm foile.

3.Înlocuiți cartușele doar atunci când sunt goale

Imprimantele au diferite modalități prin care vă avertizează că cerneala din cartușe este pe terminate. Dacă primiți acest avertisment nu trebuie automat să înlocuiți cartușele ci e indicat să le folosiși până când acestea nu mai imprimă. Nu se poate întâmpla nimic rău. Înlocuirea imediată a lor poate însemna o risipă de zeci de pagini imprimate. La unele imprimante se estimează ca la mai puțin de zece cartușe schimbate imediat ce primim avertismentul se pierde un cartuș plin. Dacă ne uităm la cât costă unul nou putem observa că acesta poate urca peste 100 de lei.

4.Folosiți aplicații inteligente

Exista o serie de aplicații precum HP Smart Print, care poate fi folosită și la alte imprimante în afara celor HP. Aceasta ajută la printarea economică a paginilor web prin înlăturarea antetelor, subsolurilor, reclamelor etc. Practic veți putea imprima doar textul care vă interesează. Acest lucru îl puteți face și prin copierea textului într-un fișier word înainte de îl imprima.

5.Imprimați față-verso

Un al mijloc de a economisi când folosiți imprimanta e acela de a consuma cât mai puțină hârtie. Acest lucru se poate face prin imprimarea unui text cât mai mic și mai comprimat dar și prin imprimarea pe ambele fețe ale foii.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)