Cinci mașini electrice convenabile ce pot fi cumpărate prin Rabla Plus

25 June 2017 | Scris de Cosmin O in Auto-Moto & Velo, Top5 cu 0 comentarii

Există tot mai des semnale că mașinile diesel vor dispărea din Europa în următoarele două decenii. Chiar dacă nu vor dispărea definitiv, în anumite țări din UE acestea nu vor mai fi produse ori nu vor mai avea voie să circule în anumite orașe sau regiuni. Se încearcă astfel o trecere lină spre mașinile electrice. Statul român subvenționează deja achiziționarea mașinilor electrice ori hibrid prin programul Rabla Plus. Subvenția se ridică la aproximativ 11.500 de euro, pentru cei care casează și o mașină mai veche de opt ani, sau 10.000 de euro pentru cei care pur și simplu cumpără o mașină electrică. Ca atare a venit vremea să ne uităm asupra mașinilor electrice pe care le putem cumpăra în România prin acest program guvernamental.

1.Volkswagen e-Up

Acest model electric al celor de la Volkswagen pare a fi cel mai ieftin dintre cele care pot fi achiziționate prin Rabla Plus. Prețul lui este de aproximativ 25.800 de euro astfel că odată cu subvenția mașina poate fi cumpărată cu 15.800 de euro sau 14.400 de euro dacă se casează și o mașină mai veche de opt ani. Autoturismul are dimensiuni mici și este destinat în principal zonelor urbane. Pentru București este perfect deoarece te ajută să te strecori ușor printre celelalte mașini și să găsești mai repede un loc de parcare. În capitală există cele mai multe stații electrice de încărcare, iar acest lucru este un motiv în plus pentru a cumpăra această mașini dacă locuiți în capitală. Autonomia mașinii este de 160 de kilometri.

2.Mitsubishi i-MiEV

Are un preț cu aproximativ 500 de euro mai mare, adică ajunge la 31.200 de euro. Autonomia este similară, adică tot de maxim 160 de kilometri însă puterea maximă este mai mică, de 49 kW. Volkswagen e-Up are o putere de 60 kW, ceea ce este echivalentul a 82 CP. Autonomia este tot de 160 de kilometri. Cu alte cuvinte prin programul Rabla Plus, acest model poate fi cumpărat cu aproximativ 20.000 de euro.

3.Kia Soul EV

Modelul are un preț similar, poate cu 2.000 de euro mai mare. Autonomia însă este de până la 212 kilometri. Mașina a început să fie produsă din 2014 și este un crossover cu cinci uși. Design-ul aduce foarte mult a Mini Cooper. Motorul dezvoltă o putere de 81,4 kW. Pentru modelul din 2018 Kia a anunțat că va îmbunătăți considerabil bateria.

4.Nissan Leaf

Este un model mai ieftin decât cel de la Kia, având un preț comparabil cu cel al celor de la Mitsubishi. Acesta a fost introdus pe piață mai devreme, în 2010, și are patru uși. În anumite țări a purtat și denumirea Venucia e30. Motorul electric dezvoltă o putere de 80 kW.

5.Renault Zoe

Pare a fi una dintre cele mai rentabile mașini electrice deoarece prețul este de aproximativ 30.000 de euro și are o autonomie de până la 240 de kilometri. Este un model scos pe piață în 2012 și are cinci uși. Nu e neapărat foarte mic având o lungime de peste patru metri însă nu e nici foarte înalt, ajungând până la 1,7 metri. Păstrează oarecum stilul modelelor Renault de mici dimensiuni astfel încât nu se vede foarte ușor că este un model electric.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)