Cinci lucruri despre Start-Up Nation

21 May 2017 | Scris de Cosmin O in Top5 cu 0 comentarii

Start-Up Nation este un program guvernamental care urmăreşte sprijinirea noilor antreprenori în a îşi deschide prima firmă şi de a avea o activitatea sustenabilă. De asemenea, prin condiţiile impuse antreprenorilor se urmăreşte şi creşterea numărului de salariaţi din România. Dacă vreţi să vă faceţi prima firmă puteţi beneficia de acest program guvernamental însă trebui să îl cunoaşteţi bine deoarece puteţi rămâne fără finanţare dacă nu vă respectaţi toate obligaţiile.

Vom începe cu câteva lucruri importante despre Start-Up Nation, urmând apoi să aprofundaţi singuri dacă tot ce vă prezentăm mai jos vă stârneşte curiozitatea. De asemenea, trebuie spus ca e nevoie de o informare permanentă avand în vedere că se mai pot schimba anumite lucruri.

1.Când începe programul Start-Up Nation

La un moment dat se spunea că va începe la începutul lunii mai însă termenul s-a amanat până peste aproximativ două săptămâni. Având în vedere că au avut loc mai multe amânări e posibil să asistăm la o nouă întârziere. Cu toate acestea trebui să vă grăbiţi să vă faceţi firma. Veţi vedea de ce.

2.În ce perioadă trebuie făcută firma pentru a beneficia de program

Potrivit regulilor care se cunosc în momentul de faţă, cei care vor să beneficieze de Start-Up Nation trebuie să aibă o firmă care să fi fost înfiinţată în perioada cuprinsă între momentul publicării OUG 10 şi până când programul devine operaţional. Cu alte cuvinte firma trebuie înfiinţată dupa 30 ianuarie 2017 şi până în ziua în care se pot depune cereri de finantare. E posibil să fie acceptate şi firmele care au doar codul CAEN acceptat de ONRC în momentul primei zile de înscriere în program.

3.Ce sume se pot obţine prin programul România Start-Up Nation

Suma maximă pe care o poate obţine o firmă este de 200.000 de lei daca are mai mult de doi angajaţi. Cele care au un singur angajat pot obţine maxim 100.000 de lei. Nu ştim sigur dar credem că firma trebuie să aibă unul sau doi angajaţi în momentul în care depune cererea.

4.Care sunt cheltuielile deductibile pentru Start-Up Nation

Când vorbim de cheltuieli deductibile ne referim în primul rând la acele cheltuieli pe care le avansăm şi care pot fi recuperate din finanţarea primită. Lista cu cheltuielile deductibile este foarte lungă, iar aceasta poate fi o capcană pentru ca la un moment dat cei care vor aplica pot crede că aproape totul e deductibil. O primă regulă pe care trebuie să o ştie este aceea că nu sunt deductibile cheltuielile făcute cu lucruri la mâna a doua sau prin leasing.

Cele mai importante cheltuieli deductibile sunt cele făcute cu mobilierul, chiria, francizele, echipamentele IT, cursurile de antreprenoriat, software-ul, autoutilitarele şi alte utilaje, cheltuiala salariala completa în limita salariului mediu pe economie, etc.

5.Principala obligaţie a firmelor

Una dintre principalele obligaţii ale firmelor este aceea de a păstra angajaţii minim doi ani. E vorba de unul sau doi dintre aceşti angajaţi, în funcţie de suma solicitată. Înainte se stabilise doar obligaţia de a avea minim doi angajaţi care trebuie păstraţi pe o perioadă de minim trei ani. Mai trebuie spus că angajaţii trebuie să aibă contract de muncă pe perioadă nedeterminată.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)