Cinci aplicații utile în vacanță

8 May 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Internet, Top5 cu 0 comentarii

Trăim într-o epocă dominată de tehnologie și online și ar trebui să profităm de acest lucru din plin, indiferent de preocupările și joburile noastre. De ce nu ar trebui să profităm și atunci când ne planificăm o vacanță sau când deja suntem în concediu!? Există numeroase site-uri de profil care ne pot ghida în acest sens însă în același timp există și o serie de aplicații care pot fi la fel de utile sau care ne pot ajuta chiar mai mult în anumite aspecte.

În rândurile de mai jos voi enumera câteva dintre aplicațiile care pot ajuta considerabil la achizitionarea unei vacanțe ieftine, care pot ajuta ca aceasta să devină memorabilă sau care pot ajuta în multe alte aspecte.

1.Onavo

Este o aplicație disponibilă pe telefoanele Android sau pe iPhone-uri. Va fi mai puțin utilă în Uniunea Europeană din vară pentru că vor fi scoase taxele de roaming însă va rămâne extrem de utilă pentru vacanțele în afara Uniunii și pentru dependenții de internet. Scopul aplicației este acela de a reduce traficul de date atunci cand folosim internetul. Practic navigam la fel de mult pe net la costuri mult mai mici.

2.Waze

Ne ajută să ne descurcam mai ușor într-o țară străină. E un fel de combinație între o rețea socială și un GPS. Poate fi descărcată din Google Play și App Store. Aceasta ne informează în timp real care este cea mai aglomerată, cea mai puțin aglomerată sau cea mai scurtă rută pentru a ajunge la o anumită destinație. Funcționează ca o rețea de socializare pentru că utilizatorii rețelei pot comunica între ei și pot schimba păreri despre anumite rute la un moment dat sau în general.

3.Skyscanner

Este o aplicație utilă în etapa planificării vacanței dar și atunci când lucrurile nu funcționează așa cum sunt planificate. Prin intermediul ei se pot verifica toate zborurile pentru o anumită destinație și pot fi alese cele mai convenabile dintre ele, în funcție de preț, dată sau durată a zborului. Tot prin intermediul ei pot fi găsite cele mai ieftine hoteluri și cele mai bune prețuri la închirierea mașinilor.

4.Google Goggles

Este o altă aplicație de la Google despre care putem spune că încă nu funcționează la parametrii optimi dar care de foarte multe ori se poate dovedi extrem de utilă. Se întâmplă de foarte multe să mergem într-un loc nou și să întâlnim clădiri care ne trezesc curiozitatea și vrem să aflăm mai multe lucruri. Cu ajutorul acestei aplicații se poate fotografia clădirea respectivă și în felul acesta se poate afla ce reprezintă și de aici lucrurile sunt destul de simple pentru a ne informa. Poate fi penibil să ne fotografiem lângă o clădire și când suntem întrebați ce e să nu știm ce să spunem.

5.Tripomatic

Este o altă aplicație extrem de utilă în planificarea vacanței. Tripomatic este o aplicatie de intinerarii care funcționează și offline și care conține peste 500 de destinații, fiecare cu propriile atracții turistice și lucruri care pot face vacanța de neuitat. Practic ceea ce presupune o muncă de zile întregi pentru a planifica o vacanță se poate face în decurs de câteva minute.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)