Cinci aplicaţii care pot transforma telefonul în telecomandă pentru TV

28 May 2017 | Scris de Cosmin O in High-Tech & Stiinta, Top5 cu 0 comentarii

Telefoanele inteligente actuale sunt capabile de foarte multe lucruri de care încă nu suntem conştienţi. De foarte multe ori suntem “anunţaţi” de producători că acestea pot face unele lucruri. De foarte multe ori aceştia le lasă cale liberă dezvoltatorilor independenţi să creeze anumite aplicaţii pentru a îmbunătăţii experienţa utilizatorilor. Din acest lucru câştigă toată lumea. Câştigă în primul rând consumatorii pentru că pot face mai multe lucruri cu un produs dar în acelaşi timp câştigă şi producătorii de telefoane pentru că produselor lor stârnesc şi mai mult interesul. Nu în ultimul nd câştigă şi dezvoltatorii pentru că unele aplicaţii trebuiesc cumpărate.

Cu ajutorul unui smartphone putem să aprindem anumite becuri în locuinţă, putem să ne verificăm frigiderul de la servici sau să ne punem aspiratorul să facă curat. Desigur, ne întrebăm dacă ne putem controla şi televizorul. Răspunsul este unul afirmativ. Există numeroase aplicaţii pe care le putem folosi în acest sens. Practic putem înlocui telecomanda cu telefonul însă lucrurile nu funcţionează întodeauna pentru că fiecare televizor are caracteristici diferite, care pot fi sau nu compatibile. La fel se întâmplă şi cu telefoanele mobile. Cu toate acestea vom încerca să enumerăm câteva aplicaţii care pot transforma telefonul în telecomandă.

1.Peel

Este o aplicaţie care funcţionează pe telefoanele Android şi iOs. Este probabil cea mai populară aplicaţie de acest tip, având în vedere că fost descarcată de peste 50 de milioane de ori. Are mai multe funcţii decât aceea de a functiona ca o telecomandă pentru televizor. Poate funcţiona şi ca o telecomandă pentru mai multe electronice printre care putem enumera DVD Player-ul sau chiar aparatul de aer condiţionat. Pentru a nu pierde un moment preferat la televizor, aplicaţia este capabilă să ne amintească când acesta începe.

2.AnyMote

Este o aplicaţie similară celei prezentate anterior, fiind disponibilă atât pe iOs cât şi pe Android. Este însă mai puţin descarcată, fiind instalată de peste cinci milioane de ori. Una dintre funcţiile interesante este aceea de a aprinde singură televizorul atunci când vrem să vedem un film anume sau orice altceva. Dacă o ajutăm să ştie că vrem să vedem filmul respectiv, televizorul se aprinde la ora şi pe canalul la care începe filmul.

3.Sure

Funcţionează de asemenea tot pe telefoanele cu sisteme de operare Android sau iOS. Este mult mai populară decât AnyMote dacă ne luam după faptul că e instalată de un număr dublu de persoane. Nu ştim toate televizoarele pe care funcţionează însă teoretic ar trebui să meargă pe smart TV-urile de la Samsung, LG, Roku si Kodi.

4.Unified TV

Faţă de primele trei aplicaţii aceasta funcţionează doar prin IR, deci mijloacele de interacţionarea a televizorului cu smartphone-ul sunt limitate. Aplicaţia este compatibilă atât cu telefoanele Android cât şi cu cele iOS. Un alt inconvenient este faptul că ultima actualizare a aplicaţiei a avut loc pentru Android in octombrie 2015.

5.Mi Remote

Este o aplicaţie ce funcţionează doar pe telefoanele Android. Este însă o aplicaţie suficient de populară şi actualizată recent. A fost instalată de cel puţin un milion de ori, iar rating-ul în Google Play este destul de bun.

Trebuie să reţineţi însă că de regulă cele mai noi televizoare premium au propriile aplicaţii prin care vă puteţi transforma telefonul în telecomandă.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)