Cinci alimente care nu se țin în frigider

19 April 2017 | Scris de Cosmin O in De stiut, Top5 cu 0 comentarii

Tocmai a trecut Paștele însă urmează Sfantul Gheorghe, 1 mai, Înălțarea etc. În perioada în care urmează o să avem multă mâncare în casă, care ne-a rămas sau pe care am preparat-o pentru următoarea sărbătoare. Din păcate nu ne putem cumpăra un frigider nou doar pentru acest lucru și trebuie să ne descurcăm într-un fel pentru a nu arunca prea multă mâncare la gunoi. Din fericire nu toată mâncare trebuie ținută la frigider. Din contră, unele alimente nu se țin deloc la frig pentru că se alterează mai repede. În rândurile de mai jos vom enumera cinci alimente care nu trebuie ținute la frigider sau pe care le putem ține la temperatura camerei fără nici o problemă.

1.Ouăle

Dintre toate alimentele care se pot pastra la temperatura camerei am ales ouăle pentru că suntem în perioada Paștelui. Atenție însă, vorbim de ouăle crude și nu cele fierte. Unii specialiști susțin că atât ouăle crude cât și cele fierte pot fi consumate timp de până la trei săptămâni chiar dacă sunt ținute la temperatura camerei, undeva până în 20 de grade Celsius, însă fără a sta în lumina soarelui. Cu alte cuvinte dacă sunt ținute la umbră e cât se poate de ok. Nu trebuie ținute neapărat în frigider.

2.Roșiile

Roșiile nu trebuie ținute la frigider, ci intr-un mediu asemanator ouălelor. Este greșit să credem că dacă le vom ține la frig vor avea o viață mai lungă și vor fi mai tari. Din contră, acestea vor fi mai moi și se vor strica mai repede. De asemenea își vor schimba și gustul.

3.Castraveții

La fel ca roșiile, castraveții nu trebuie ținuți la frigider. Dacă nu sunt începuți se pot păstra foarte bine la temperatura camerei, departe de soare. Dacă sunt începuți se pot lega cu o folie de plastic pentru a nu se strica.

4.Pepenii

În special pepenele roșu este mult mai gustos dacă este rece. De aici apare și greșeala de a crede că așa se păstrează cel mai bine. E total gresit. Un pepene se păstrează cel mai bine dacă e ținut la temperatura camerei și dacă are lujer. În felul acesta se păstrează ca și cum ar fi în câmp. Cu câteva ore înainte de a fi consumat se poate băga la frigider. După cum am spus deja, în felul acesta are un gust mult mai bun.

5.Ciocolata

Ciocolata este unul dintre puținele alimente care nu se strică nici dacă e ținut la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, doar că își schimbă gustul. Dacă este ținută la temperaturi ridicate se topește însă poate fi consumată câteva zile după ce își schimbă forma. De asemenea, dacă este ținută la frigider poate fi consumată în termenul de garanție însă va căpăta o pojghiță albă comestibilă. Aceasta este de fapt grăsimea și zahărul din interior, care iese la suprafață.

Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care nu se strică dacă sunt ținute la temperatura camerei. Alături de ele mai putem enumera pâinea, cartofii, ceapa și o mare parte dintre fructe. În general mâncarea preparată din acestea trebuie ținută în frigider.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)