Cele mai scumpe 7 loturi prezente la Campionatul Mondial

25 June 2014 | Scris de Cosmin O in Actualitate, Sport, Top, Top10 cu 0 comentarii

Atunci cand vorbim de favorite la castigarea Campionatului Mondial din Brazilia, ne gandim in primul rand la valoarea jucatorilor convocati in fiecare lot. Aceasta valoare se traduce de cele mai multe ori in cote de piata, adica in bani. Transfermarkt.com a facut un clasament, dupa diverse criterii, unele banuite de subiectivism, cu toate cele 32 de loturi prezente in Brazilia, in ordinea valorii acestora.

spania

1) Spania

Valoarea lotului este estimata la peste 900 de milioane de dolari.

2)Germania

Are un lot ce valoreaza 828 de milioane de dolari. Cel mai scump jucator german este Mario Goetze a carui cota de piata se ridica la 81 de milioane de dolari.

3) Brazilia

Desi il are pe Neymar in lot, putin mai scump decat Goetze, Brazilia nu se plaseaza decat pe pozitia a treia in acest top, cu o valoare de 689 de milioane de dolari.

4) Franta

Are un lot estimat la 607 milioane de dolari. Cel mai scump jucator francez este Paul Pogba, cumparat in august 2012 de Juventus de la Manchester United pe trei milioane de lire sterline. Cotata de piata a acestuia a urcat la 66 de milioane de dolari, la numai 21 de ani. De el se intereseaza Arsenal si Manchester.

5) Argentina

Are cel mai scump jucator in lotul ei, Lionel Messi, cotat la 177 milioane de dolari, dar se afla abia pe locul 5, cu o valoare a lotului de 557 de milioane de dolari.

6)Belgia

Pentru unii Belgia reprezinta o suprinza, reusind sa aiba un lot mai valoros decat Olanda si o prestatie buna la mondial. Valoarea lotului se ridica la peste 500 milioane de dolari. Cel mai scump jucator este Eden Hazard, cotat la 66 milioane de dolari.

7) Anglia

Ultima din acest clasament este Anglia, cu o valoare de piata a jucatorilor ce se ridica la 492 milioane de dolari. Cel mai valoros jucator ramane Rooney, 66 milioane de dolari.

FOTO: jurnalul.roRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)