7 lucruri despre Wimbledon

20 June 2014 | Scris de Cosmin O in Actualitate, Sport, Top cu 0 comentarii

Dintre toate turneele de Grand Slam, Wibledonul este cel mai prestigios. Din cele patru, este singurul care se desfasoara pe aceasi suprafata de joc ca la inceput – pe iarba. Anul acesta va incepe pe 23 iunie si se va termina pe 6 iulie. Pentru prima data, dupa foarte mult timp, romanii au sanse reale sa castige unul dintre trofeele puse in joc. Pentru asta, trebuie sa ii tinem pumni stransi Simonei Halep.

wimbledon

Iata cele mai interesante date despre turneu.

1) Prima editie a avut loc in 1877 si meciurile se disputau numai intre baieti, neexistand competitia feminia.

2) Primul castigator al Wimbledonului a fost Spencer Gore, un fost jucator de cricket, in varsta de 27 de ani.

3)Competitiile pentru fete si dublu-masculin au fost introduse abia in 1884.

4) In 1913 au fost introduse si competitiile de dublu-feminin si dublu mixt.

5) Unul dintre cele mai interesante lucruri legate de turneu e acela ca pana in 1922, castigatorul editie precedente isi apara titlul direct in finala, un lucru de neconceput in sportul modern pentru ca am asista la o competitie injusta. Cel care si-ar castiga dreptul de a juca in finala pe teren, ar fi dezavantajat pentru ca ar incepe meciul obosit.

6) In editia din 2010 s-a inregistrat cel mai lung meci din istoria tenisului – cel dintre John Isner si Nicholas Mahut. Acesta s-a disputat in 11 ore si 5 minute, invingator fiind Isner cu 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68.

7) Campionul din competitia masculina, la simplu, primeste o cupa de argint cu o inaltime de aproximativ 47 de centimetri, iar castigatoarea din competitia feminia, tot la simplu, un platou de argint cu diametrul de 48 de centimetri.

FOTO: paginademedia.roRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)