6 pasi spre un tort delicios de ciocolata

3 May 2012 | Scris de Larisa Alexuta in Bucatarie cu Un comentariu

Aveti pofta de ceva bun, dar nu stiti ce sa alegeti? Iata mai jos o reteta foarte simpla pentru un tort delicios de ciocolata:

www.taste.com.au

  • Ingrediente:
    125 g de unt taiat in bucatele
    2 linguri de cafea instant
    o cana de apa
    100 g de ciocolata neagra de calitate
    1 cana de zahar brun
    o jumatate de cana de faina
    un sfert de cana de cacao
    30 g unt de arahide
    1 ou
    diverse bombonele pentru decor

 

1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius. Tapati cu faina tigaia in care veti face blatul.

2. Puneti untul, cafeaua, apa, ciocolata si zaharul intr-o oala pe foc mic. Amestecati pana se topeste untul si ciocolata si amestecul devine omogen. Indepartati oala de pe foc si asteptati 5 minute sa se raceasca.

3. Transferati amestecul intr-un castron. Turnati faina si pudra de cacao peste amestecul de ciocolata si adaugati untul de arahide. Dupa ce amestecati,  adaugati oul.

4. Puneti amestecul in forma de tort. Coaceti timp de o ora, iar dupa aceea scoateti forma din cuptor si lasati blatul sa se raceasca complet.

5. Pentru a face crema de ciocolata cu care veti orna tortul, trebuie sa topiti ciocolata in bain marie si sa amestecati pana se face precum o crema.

6. Folositi un cutit mare si taiati tortul in doua felii egale. Puneti prima felie pe un platou si ungeti-o cu jumatate din crema, iar apoi folositi restul de crema pentru cealalta jumatate si pentru finisare. Decorati cu bombonele colorate si puneti-l la racit pentru 30 de minute.
Pofta Buna!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Larisa Alexuta

Un comentariu

  1. Uana | 3 May 2012 at 9:18 pm

    ia sa.mi faci intr.o zi !! 😉

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)