6 lucruri despre gratar

15 June 2014 | Scris de Cosmin O in Sanatate, Top, Top5 cu 0 comentarii

Romanii au obiceiul de iesi in oras doar pentru a bea o bere sau un suc si mai rar pentru a manca la restaurant. Atunci cand ies la iarba verde, prefera gratarul in detrimentul unei mancari usoare. Nu intentionez sa critic una sau alta dintre alegeri, ci ma bucur ca se iese afara, dar e oare gratarul sanatos ?! Iata ce trebuie sa facem pentru a manca un gratar sanatos.

gratar

1) In primul rand, suntem cu totii constienti ca aroma de fum si funinginea obtinuta odata cu friptura bine facuta, nu sunt bune pentru sanatate.

Pentru a elimina efectele negative ale fripturii arse, este recomandata carnea marinata sau adaugarea unor condimente precum ustroiul sau rozmarinul, in special cu antioxidanti. Avand in vedere ca substantele cancerigene nu se formeaza in legume, este indicat sa puneti langa carne si o rosie, un ardei sau o vinata.

2) Cu cat carnea este mai bogata in grasime, cu atat exista riscul mai mare de a deveni cancerigena. Incercati sa puneti feliile de carne taiate cat mai subtire pentru a incerca sa evitati pe cat posibil acest lucru.

3) Incercati sa nu expuneti carnea unui foc intens. Flacara trebuie sa fie mica si sa nu aiba contact direct cu mancarea. Pentru a evita acest lucru, folositi o folie de aluminiu. Nici aceasta nu e sanatoasa insa veti alege raul cel mai mic.

4) In cazul carnii de pui, nu o prajiti cu pielea pe ea. Daca vorbim de carnea rosie, evitati crestarea ei sau inteparea pentru a verifica daca este facuta.

5) Gratarul cel mai putin nociv se face cu lemn de esenta tare si nu se aprinde cu benzina sau alt combustibil.

FOTO: b365.ro

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)