5 retele de socializare

27 January 2014 | Scris de Cosmin O in Internet, Top5 cu Un comentariu

Una dintre principalele preocupari ale celor care stau pe internet este de a socializa. Daca inainte se obisnuia sa se poarte conversatii pe mesenger, treptat, acesta a fost inlocuit cu Hi5-ul, Tagged-ul, Facebook-ul sau alte retele de socializare.

In prezent, unele dintre cele mai importante retele sunt:

retele de socializare

1) Facebook

Facebook-ul este o retea de socializare creata de Mark Zuckerberg in februarie, 2004 si a ajuns astazi cea mai populara, ajungand in 2014 la un venit de peste 5 miliarde de dolari. Inscrierea este gratuita si se poate face din orice colt al lumii. Numarul utilizatorilor este in continua crestere, ajungand la peste 80 milioane. Initial era o retea cu circuit inchis, destinata studentilor la Harvard.

2) Twitter

Este in momentul de fata a doua retea de socializare dupa popularitatea ei. Daca Facebook-ul este utilizat in special pentru postat fotografii, Twitter-ul este folosit mai mult in scopul de a raspandi mesaje, in general scurte. Reteaua a fost fondata tot in Statele Unite ale Americii, dar in 2006.

3) Google+

Este o retea in plina ascensiune, lansata mult mai tarziu decat primele doua, prin 2011 de compania Google. Ca o ironie a sortii, la un moment dat, cel mai urmarit profil era cel al lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

4) Pinterest

Este o retea infiintata in martie 2010 de Paul Sciara, Evan Sharp si Ben Silbermann. Utilizatorii retelei pot incarca si distribui fotografii, videoclipuri sau mesaje. Oamenii de afaceri isi pot crea pagini prin care sa isi promoveze afacerea:

5) LinkedIn

Este o retea de socializare oarecum diferita de celelalte, fiind orientata mai mult spre mediul de afaceri. A fost infiintata in 2003.

FOTO: vmm.roRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Un comentariu

  1. Scepticul | 10 May 2015 at 6:47 am

    Mai puneți un zero la facebook,800 milioane,că acum au trecut de un miliard deja.

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)