5 proprietati nutritive ale rodiei (II)

26 March 2014 | Scris de Alexandra Rati in De stiut, Natura, Plante, Sanatate cu 0 comentarii

Rodiile au numeroase enzime, minerale si vitamine, iar datorita acestora, diferite boli sau afectiuni ale organismului (interne sau externe) pot fi stopate sau atenuate. Primul articol dedicat rodiilor il puteti (re)citi aici.

Suc de rodii. Foto: juiceveggieshealth.com

Suc de rodii.
Foto: juiceveggieshealth.com

1. Rodiile au proprietati antiinflamatoare. Rodiile au efectul antiinflamator in mai multe parti ale corpului. Din acest motiv exista numeroase beneficii privind protejarea sanatatii, daca vorbim despre consumul rodiilor. Prin consumul de rodii, se produce un status de protectie impotriva astmului, hemoroizilor, diareei sau a altor boli.

2. Rodiile sunt pline de numeroase vitamine si minerale. Faptele de nutritie legate de rodii sunt extrem de vaste. Rodiile contin vitamine precum: Vitamina A, C, K si B5. Pe deasupra, se mai poate adauga si complexul de vitamina B, complex ce contine acid pantotenic, folati, piridoxina, substante care au o mulțime de beneficii pentru sanatate, substante ce pot fi regasite in rodii. Rodiile sunt bogate, de asemenea, in minerale precum: calciu, potasiu, cupru și mangan, care ofera echilibru alimentatiei, pentru o sanatate buna.

3. Rodiile sunt folosite in cateva produse cosmetice. Rodiile au fost folosite in industria cosmeticelor, pentru prepararea cremelor hidratante, lotiunilor de corp, produselor pentru par si a altor produse de infrumusetare.

4. Rodiile pot vindeca bolile cardiovasculare. Consumand zilnic suc de rodii, se poate reduce nivelul grasimii acumulate in artere. Prin urmare, acest fapt ajuta in lupta si in vindecarea bolilor cardiovasculare.

5. Rodia este un fruct introdus in categoria super-fructelor. Datorita numeroaselor sale proprietati si componentelor sale (vitamine, minerale, enzime naturale, flavonoide si a altor substante nutritive) si datorita faptului ca rodia este foarte sanatoaas, a fost introdusa in categoria super-fructelor.

Sursa: mauifruitjewels.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)