5 paragrafe despre succesul testului capsulei Orion

27 June 2014 | Scris de Alexandru-Constantin Banica in Actualitate, Aero & Spatiu, Evenimente, High-Tech & Stiinta, Top5, TopU, Univers & Spatiu cu 0 comentarii
Capsula Orion dupa aterizare. Foto: wired.com

Capsula Orion dupa aterizare.
Foto: wired.com

Capsula Orion este o nava spatiala construita pentru a transporta astronauti pe Luna si Marte. Construirea capsulei Orion a fost anuntata pentru prima data pe 14 ianuarie 2004 de catre fostul presedinte american George W. Bush.

In urma cu cateva zile capsula Orion a fost supusa celui mai dificil test al sistemului de parasute de pana acum. Capsula a fost lansata de pe un avion militar C-17 de la o inaltime de 10.600 m si a aterizat in desertul Arizona fara probleme. NASA a declarat miercuri ca acest test a reprezentat cea mai apropiata simulare a reintoarcerii capsulei Orion pe Pamant dupa o misiune in spatiu. Orion este destinata sa inlocuiasca navetele utilizate pana in prezent in misiunile cu echipaj uman.

“Am testat parasutele in toate modurile posibile. Seria de teste a dovedit ca sistemul este eficient si va contribui la asigurarea sigurantei echipajului si succesul misiunilor viitoare”, a declarat managerul de proiect al Orion, Mark Geyer.

NASA pregateste capsula Orion pentru prima sa calatorie in spatiu in luna decembrie a acestui an. Misiunea va fi fara echipaj uman si va dura in jur de doua ore, timp in care Orion va inconjura Pamantul de 4 ori. Capsula va calatori in jur de 5.700 km in spatiu, mai mult decat orice nava menita sa transporte oameni a calatorit in ultimii 40 de ani. Orion va reveni apoi pe Pamant pentru a i se testa performantele multora dintre sistemele esentiale.

Prima misiune cu echipaj uman a capsulei Orion este asteptata dupa 2020. Aceasta urmeaza sa transporte echipaje de 2 pana la 6 astronauti catre asteroizi, Luna si Marte.

Surse
http://www.bbc.com
http://www.dailymail.co.ukRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandru-Constantin Banica

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)