5 lucruri interesante despre cel mai iubit joc din lume – Mario (I)

2 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Jocuri, Mario & Tetris cu Un comentariu

Cel mai iubit joc din intreaga lume, Mario (primul joc Mario numindu-se “Super Marios Bros”) , a fost lansat la data de 13 septembrie 1985. Jocul a fost lansat de celebra companie de jocuri Nintendo si a fost produs de Shigeru Miyamoto. Iata cinci lucruri interesante despre cel mai iubit instalator italian, Mario:

Mersul iconic al lui Mario, din Super Mario Bros, 1985. Foto: supersmashbros.wikia.com

Mersul iconic al lui Mario,  1985

1. Numele jocului “Mario” a fost dat dupa numele proprietarului Nintendo.

Mario Segale a inchiriat un depozit pentru marea companie in devenire de atunci, Nintendo. La acea vreme, Nintendo lucrau la un joc numit “Donkey Kong”. Din pacate, costurile nu au putut acoperi chiria, iar Segale a plecat dupa acest incident (si dupa platirea chiriei). Legenda spune ca acest lucru a oferit o sclipire celor care creau jocurile Nintendo: astfel s-a nascut “Mario”, numele personajului fiin, initial, “Jumpman”.

2. Inainte de Mario a fost Jumpman.

Donkey Kong vs. Mario

Donkey Kong vs. Mario

Prima aparitie oficiala a lui Mario a fost in jocul video Donkey Kong, in anul 1981. In joc, personajul principal, Donkey Kong, rapeste domnisoara, iar Mario, al carui nume era atunci “Jumpman”, a trebuit sa o salveze sarind peste tevile aruncate de Donkey Kong.

3. Jumpman trebuia sa fie un tamplar, nu un instalator.

Nu doar numele personajului a fost schimbat, ci si meseria acestuia. Initial, Jumpman trebuia sa fie tamplar, nu instalator. De asemenea, marcile lui Mario (cascheta si mustata) au fost adaugate fiindca erau mai usor de desenat. Donkey Kong nu a avut o grafica stralucita, iar marcile lui mario, cascheta si mustata, erau mai usor de desenat decat parul si gura.

4. In coverul original Super Mario Bros, Mario este pe cale sa moara.

Foto: en.mario.wikia.com

Foto: en.mario.wikia.com

Dupa cum se poate observa si in imagine, instalatorul italian iubit de intreaga lume se tine de marginea unui zid de piatra, fiind pe cale sa moara inecat in lava.

5. Nintendo a dorit ca Mario sa fie insotit de un dinozaur pe nume Yoshi

Mariu impreuna cu dinozaurul Yoshi. Foto: fr.mario.wikia.com

Mariu impreuna cu dinozaurul Yoshi.
Foto: fr.mario.wikia.com

Creatorul jocului Mario, Shigeru Miyamoto, a dorit ca Mario sa mearga pe un dinozaur (numit Yoshi), dupa terminarea jocului Super Mario Game, dar acest lucru a durat sase ani, din cauza limitarilor tehnologiei. Prima aparitie a dinozaurului Yoshi a fost in Super Mario World, primul joc Mario pentru Super Nintendo.

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Un comentariu

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)