5 lucruri despre fratii Boateng

21 June 2014 | Scris de Cosmin O in Actualitate, Sport, Top5 cu 0 comentarii

Mai sunt cateva ore pana la meciul ce pune fata in fata doi frati, unul ce joaca in echipa tarii in care s-a nascut, iar celalt in echipa tarii ale carei originii le-a mostenit de la parintii sai. Daca nu v-ati dat inca seama despre ce meci vorbeam si care sunt cei doi jucatori, faceam referire la Germania – Ghana si la fratii Boateng.

fratii boateng

Iata o parelela intre cei doi.

1) Kevin-Prince Boateng este cel mai mare dintre cei doi. S-a nascut pe 6 martie 1987 in Germania, in Wedding, Berlinul de Vest. Celalalt s-a nascut un an mai tarziu, tot in Berlin, dar pe 3 septembrie 1988.

2) Cei doi au origini ganeze doar pe jumatate. Mama e germanca. Doar tatal e ghanez. Acesta a venit in Germania in 1981, sperand ca aici va avea un trai mai bun.

3) Prima duel intre cei doi a avut loc la Campionatul Mondial din 2010. Echipele au cazut in grupa D si au terminat pe primele doua locuri, mergand impreuna mai departe. Meciul direct dintre el s-a terminat cu victoria Germaniei. Astazi, echipele joaca in grupa G si inca au sanse de a merge mai departe inpreuna, in detrimentul Portugaliei si al Statelor Unite ale Americii.

4) Ambii jucatori joaca la nivel inalt. Kevin a trecut pe la echipe precum AC Milan, Hertha Berlin, Totenham sau Schalche 004, trecand si pe la toate echipele de juniori ale echipei nationale a Germaniei, pana in 2010 cand a ales sa joace la nationala mare a Ghanei. Jerome a trecut pe la Hertha, Bayern, Manchester City sauHamburger. La juniori nu a jucat decat 15 meciuri la nationala Germaniei U21.

5)Cei doi mai au o sora, Avelina si un frate, George.

FOTO: bundesliga.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)