5 lucruri despre castigatorul Eurovisionului din 2014

12 May 2014 | Scris de Cosmin O in Actualitate, Muzica, Top, Top5 cu 0 comentarii

Din cauza faptului ca e mai mult un concurs bazat pe simpatii geopolitice si mai putin unul care pune accent pe calitate, Eurovisionul pierde drastic, in fiecare an, din spectatori. Cu toate acestea, stirile legate de el continua sa starneasca interes si inevitabil am aflat cine a castigat editia de anul acesta, fara a fi stiut anterior ca week-end-ul trecut va avea loc finala.

Dupa ce acum cativa ani, concursul a fost castigat de rockerii finladezi, socand intreaga Europa, de data aceasta trofeul i-a revenit unui travestit din Austria – Conchita Wurst. Diferenta e aceea ca anul acesta melodia era printre favorite si avea sanse reale de a castiga.

conchita wurst

1) Numele real al castigatorului este Thomas Neuwirth, iar numele de scena este unul hilar pentru ca wurst inseamna in germana carnati.

2) Acesta s-a nascut in 1988 in Gmunden, Austria.

3) S-a lanssat in muzica la varsta de 14 ani participand la numeroase concursuri precum “Starmania” sau “The Voice”. A mai facut parte dintr-o trupa insa nu a cunoscut succesul.

4) A starnit de foarte multe ori dispute aprinse pe tema homosexualitatii in tara sa, si nu numai. Odata cu vizibilitatea sa tot mai accentuata in presa austriaca si-a atras critici aspre din parte partidelor extremiste, insa de fiecare data a reusit sa treaca peste el.

5) La editia de anul acesta a participat cu piesa “Rise Like a Phoenix”. A castigat etapa nationala si nu s-a oprit decat dupa ce a castigat si faza internationala, aducand Eurovisionul in Austria dupa o pauza de 58 de ani. Ultima data cand austriecii au castigat finala a fost in 1966.

FOTO: menshairforum.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)