5 flori scumpe

13 April 2014 | Scris de Cosmin O in Plante, Top5 cu 0 comentarii

Intr-o zi speciala pentru toti crestinii, m-am gandit sa fac o lista cu cinci dintre cele mai scumpe flori din lume. Rezultatul il gasiti mai jos.

1) Orhideea Shenzen

orhidee

Orhideele sunt poate cele mai scumpe flori din lume. In ciuda faptului ca sunt foarte raspandite pe glob, de mai bine de 100 de milioane incoace, botanistii incearca sa creeze specii de orhideea care sa se evidentieze prin ceva diferit de celelate. Grupul chinez Shenzhen  Nongke a reusit dupa 8 ani de munca sa realizeze o floare pe care au reusit sa o vanda cu 200.000 de euro. Orhideea poarta numele creatorilor ei.

2) Titan Arum

Este o planta gigant ce traieste in zonele tropicale, de obieci in Sumatra. Floarea poate ajunge pana la 90 de kilograme. Nu va pot spune pretul, insa o singura seminta costa 20 de euro. Singurul lucru neplacut este mirosul pe care il emana pentru a atrage insectele.

3) Trandafirul albastru

Trandafirii sunt unele dintre cele mai romantice flori, insa acestea sunt cunoscute ca fiind rosii sau albe. Un grup de cercetatori japonezi s-au incapatanat sa infrunte natura si sa creeze trandafirii albastrii. Pretul acestora ajunge pana la 30 de euro.

4) Kadupul

Pur si simpu este o floare a carei valoare este inestimabila. Este foarte rara si are o durata de viata foarte scurta, de numai cateva ore. Infloreste dupa miezul noptii si petalele ii palesc in apropierea diminetii.

5) Lacrimioarele

O floare comuna in Romania, una foarte scumpa in Statele Unite ale Americii, unde poate costa si 50 de dolari. Daca va ganditi sa faceti afaceri din exportul acestora, trebuie sa stiti ca lacrimioarele au durata de viata foarte scurta, astfel ca pot fi nerantabile.

FOTO: zugo.mdRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)