5 festivaluri celebre II

18 May 2014 | Scris de Cosmin O in Straniu, Top, Top5 cu 0 comentarii

In acest articol voi face o noua lista cu cinci dintre cele mai cunoascute si bizare festivaluri de pe intreaga planeta.

1)Festivalul de la Pamplona

festival pamplona

Pamplona este o localitate din Spania devenita celebra pentru festivalul ei. Anual, pe strazile orasului, sute de tauri sunt lasati liberi pe strazi iar temerarii se lasa alergati de ei. Nu de putine ori acestia fac cunostinta cu ascutitele lor coarne. In ciuda acestui fapt, localnicii nu inceteaza sa se aventureze in aceasta bizara cursa.

2)Festivalul Sobolanilor Morti

Tot in Spania, dar in alta localitate, in El Puig, mai exact, are loc un alt festival ciudat, insa mult mai grotesc. In cadrul lui se organizeaza o “cucana”, ceva asemanator pinatei insa in loc de dulciuri, castigatorul poate primi si un sobolan mort. La o scurta documentare, am gasit o alta sarbatoare asemanatoare ce se tine in Mexic.

3)Entroido

Spania se pare ce detine recordul celor mai ciudate festivaluri. Tot la spanioli intalnim festivalul Entroido ce se tine la sfarsitul fiecarei ierni. Atunci localnici poarta masti si se plimba pe strazi, in timp ce restul stau la ferestre si arunca in ei cu bucati de noroi pline cu furnici.

4)Takeuchi

Takeuchi sau Festivalul bataii cu bambus se tine anual in orasul Misato de pe insula japoneza Akita. Localnicii se impart in doua grupuri – nord si sud, dupa care se bat intre ei cu bate de bambus lungi de sapte metri.

5)Sarbatoarea Sfantului Vicentiu

Are la baza o legenda din secolul XIV conform careia daca arunci din turnul bisericii o capra, ghinioanele si lucrurile rele vor fi indepartate. In zilele noastre animalul este aruncat in plasele participantilor.

FOTO: animalzoo.roRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)