5 festivaluri celebre I

18 May 2014 | Scris de Cosmin O in Straniu, Top5 cu 0 comentarii

Nevoia oamenilor de recreere si de celebrare a unor evenimente ce au avut loc in comunitatea lor de-a lungul timpului ia forma, de cele mai multe ori, a unor festivaluri tot mai ciudate care reusesc sa se impuna si sa trezeasca atentia intregii lumii. De la batai in noroi si lupte cu tauri, imaginatia omenirii pare a nu avea limite.

In randurile de mai jos am incercat sa pun pe hartie cinci dintre cele mai bizare festivaluri ce au loc anul pe intreaga planeta.

1) Manasa Devi

Este un festival din India in care participanti inghit tot felul de ierburi dupa care se lasa muscati de serpi.

2)Dansul foarfecelor

dansul foarfecelor

Are loc anual intr-o mica comunitate peruana de langa Anzi ca un protest al bastinasilor fata invazia conquistadorilor. In timpul dansului participantii isi impodobesc pielea cu absolut tot ce le cade la indemana. Dansul dateaza din secolul XVI.

3)La Tomatina

Este un festival de care ati auzit mai mult ca sigur. Are loc anual in Bunuol,Spania, in ultima marte din luna august. Este cea mai mare bataie cu rosii de pe intrega planeta. 

4)Festivalul apei

Dupa cea mai mare batalie cu rosii, avem si cea mai mare batalie cu apa de pe intreaga planeta. Aceasta are loc anual, intre 13 si 15 aprilie in Thailanda

5) Festivalul de pescuit din Argungu

Anual in localitatea Argungu din Nigeria, localnicii se intreg intr-o competitie bizara de pescuit. Acestia incearca sa isi demonstreze abilitatile in a prinde peste cu mainile goale, fara undite sau alte unelte  folosite la pescuit. Cel care prinde cel mai mare exemplar devine si castigatorul festivitatii, atragand admiratia intregii comunitati.

FOTO: informal.ro

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)