4 elemente care descriu Ierarhizarea intelegerii vizuale a informatiei

16 July 2014 | Scris de TopU in Infografic, Litere cu 0 comentarii

Cu toate ca structurile organizationale ale informatiei au fost definite de multi dintre predecesorii nostrii, pe noi ne intereseaza sa gasim o metoda prin care putem sa le vizualizam. Asadar, infograficul de mai jos doreste sa arate cum se poate transpune vizual ierarhizarea modului de organizare a informatiei.

Pentru ca folosim cuvinte, sau concepte care ne ajuta in comunicare, trebuie sa intelegem ca abordarea nu este una exhaustiva si lasa loc de interpretari, cum, spre exemplu, este si aceea a doamnei doctor Susan Myburgh, ” … In opinia mea, totul incepe cu cunoasterea si cu creatia acesteia, parte din care poate fi impartasita (comunicata) prin limbaj – aceasta putand include arta si matematicile. Iar ascultatorul trebuie sa fie capabil sa inteleaga semnificatia acelor sunete (forme, inscrisuri) in functie de contextul cultural. Acea parte a cunoasterii care poate fi transmisa – si pe care oamenii doresc sa o impartaseasca unor persoane anume – poate fi numita informatie. Datele sunt un fel de informatie. Intelepciunea este un atribut care nu are nici o legatura cu cunoasterea (informatia sau datele), dar este un concept filozofic bazat pe actiuni care genereaza intelegere.”

Indiferent daca sunteti de acord sau nu va invit sa scrieti opiniile voastre referitoare la acest infografic.

date, informatie, cunostinta, intelepciune

David McCandless este creatorul infograficului, swiss-miss.com revendica conceptual, iar topu.ro ataptarea in limba romana.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
TopU

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)