3 paragrafe despre atacul hackerilor asupra eBay

23 May 2014 | Scris de Ionut Panaete in Actualitate, Evenimente, High-Tech & Stiinta, Internet, Top3, TopU cu 0 comentarii
Foto: bbc.com

Foto: bbc.com

Unul dintre cele mai mari si populare site-uri de vanzari si licitatii online, eBay, a anuntat intr-un comunicat ca cei aproximativ 200 de milioane de utilizatori ar trebui sa-si schimbe parola, in urma unui atac cibernetic. Hackerii au atacat site-ul in urma cu cateva saptamani sau chiar luni, insa a durat ceva vreme pana au aparut primele semne ca baza de date este compromisa.

Platforma de comert electronic a fost victima unui atac de anvergura: o buna parte din baza de date a fost compromisa, iar hackeri au avut acces la informatii confidentiale a milioane de utilizatori. Atacul hackerilor a fost cu atat mai daunator avand in vedere ca eBay detine si platforma de plati online PayPal, folosita la scara mondiala pentru achizitii si transferuri de bani online. Cei de la eBay au declarat insa ca reteaua PayPal nu a fost afectata de acest atac pentru ca bazele de date PayPal sunt pe un server diferit, fiind stocate independent fata de bazele de date eBay.

Se estimeaza ca atacul a avut loc la sfarsitul lunii februarie sau la inceputul lunii martie. Hackeri au obtinut datele a aproximativ 145 de milioane de utilizatori – parole criptate, adrese de e-mail, adrese fizice si numere de telefon. Cei de la eBay au declarat ca nu exista informatii ca acestia ar fi obtinut si date de ordin financiar. Atacul cibernetic asupra site-ului eBay din acest an este al doilea cel mai mare din istorie. Este depasit doar de un atac asupra conturilor Adobe, cand au fost sparte conturile a 152 de milioane de utilizatori.

Surse
http://www.forbes.com
http://www.cnet.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Ionut Panaete

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)