15 lucruri pe care nu le stiati despre pisici (III)

8 June 2014 | Scris de Alexandra Rati in Animale, Natura cu 0 comentarii

Poate nu stiati, dar in lume exista mai mult de 500 de milioane de pisici domestice si aproximativ 40 de rase recunoscute la nivel mondial. Iata alte lucruri interesante despre pisici:

Pisica neagra Foto: zastavki.com

Pisica neagra
Foto: zastavki.com

1. Pisica isi are originile in Egiptul Antic. Egiptenii venerau aceste vietati, fiindca se crede ca acestea le protejeaza recoltele de soareci si alte vietati. De asemenea, egiptenii mumificau pisicile.

2. Pisicile nu pot simti gustul dulce, din cauza faptului ca papilele lor gustative nu pot identifica gustul dulce.

3. Litiera pentru pisici a fost initial fabricata din nisip, dar intre timp s-a descoperit faptul ca lutul era mai eficient.

4. Pisicile pot auzi ultrasunetele. Rozatoarele folosesc ultrasunetele pentru a comunica. Pisica poate auzi aceste sunete, insa oamenii si cainii nu pot.

5. Daca nu ar avea taurina in organismul lor, pisicile ar fi oarbe. Taurina este un amino acid prezent in fiecare organism animalic, iar pisicile trebuie sa isi ia acest amino acid din alimentele pe care le consuma.

6. Pisica poate alerga cu 48 de kilometri pe ora!

7. Pisicile pot bea apa sarata pentru a se rehidrata, iar acest lucru este datorat rinichilor lor, care pot sa rehidrateze apa sarata.

8. Pisicile pot mirosi datorita membrelor lor, datorita glandelor olfactive.

9. Majoritatea pisicilor negre au o pata alba pe corpul lor, din cauza faptului ca in Evul Mediu majoritatea pisicilor negre au fost arse (acestea erau asocitate cu magia), numarul pisicilor negre scazand, iar numarul pisicilor cu pete albe fiind crescut.

10. Pisicile batrane miauna mai mult decat pisicile tinere.

11. Torsul pisicii are aceeasi frecventa ca si plansul unui bebelus.

12. Pisicile pot imita instinctual suieratul pe care il scot serpii.

13. Cand isi urmaresc prada, pisicile nu isi misca capul, pastrandu-l la acelasi nivel, in vreme ce cainii si animalele isi misca capul in sus si in jos.

14. Creierul unei pisici se aseamana mai mult cu creierul uman decat cu creierul unui caine. Atat oamenii, cat si pisicile au anumite regiuni identice in creierul lor, care sunt responsabile pentru emotii.

15. Aproximativ 24 de piei de pisica pot alcatui o haina.

Sursa: theoatmeal.com; facts.randomhistory.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)