15 lucruri despre arbori si cum ne ajuta acestia in salvarea mediului

22 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Implicare Civica, Natura, Plante, Top, TopU cu 0 comentarii

Avand in vedere ca astazi este Ziua Pamantului, am gasit potrivit sa vorbim despre arbori si cum acestia ajuta la protejarea si salvarea mediului inconjurator.

Foto: dreamresearchgroup.com

Foto: dreamresearchgroup.com

1. Un copac de marime medie produce suficient oxigen intr-un an, iar aceasta cantitate asigura necesarul de oxigen al unei familii din patru.

2. Trei copaci plantati in locurile corespunzatoare din jurul cladirilor poate reduce costurile privind aerul conditionat cu pana la 50%m.

3. Copacii cresc valoarea unei proprietati. Casele inconjurate de arbori se pot vinde cu 18-25% mai mult decat casele fara copaci.

4. Copacii genereaza slujbe si furnizeaza materii prime pentru constructii, ziare, carti si peste 15 000 de produse forestiere.

5. Copacii sunt regenerabili, biodegradabili si reciclabili.

6. Din lemn se mai produc si anumite vitamine, plasticul, gustul vanilat, filmul fotografic si medicamente.

7. Daca s-ar planta 20 de milioane de copaci, acestia ar putea oferi Pamantului si oamenilor sai cu 260 de milioane de tone mai mult oxigen.

8. Daca s-ar planta 20 de milioane de copaci, s-ar elimina 10 milioane de tone de dioxid de carbon.

9. Arborii ofera adapost si mancare pentru animalele care traiesc in salbaticie, cum ar fi pasarile, veveritele si insectele.

10. Plantatiile de copaci pot furniza hrana si adapost pentru mamifere, ca si ratonii caprioarele.

11. Copacii ii ajuta pe oameni sa se simta bine. Muncitorii sunt mult mai productivi cand zaresc arbori de-a lungul rutei lor serviciu-acasa sau acasa-serviciu.

12. Pacientii dintr-un spital care au vedere cu un spatiu verde se vindeca mai repede, consuma mai putine medicamente pentru dureri si ies din spital mai repede decat pacientii care au privelistea alcatuita dintr-un zid de caramizi. Pacientii cu o vedere a unui spatiu verde petrec cu 8% mai putine zile in spital.

13. Consumatorii sunt dispusi sa lase mai multi bani la cumparaturi in locurile cu copaci. Aceiasi cumparatori sunt dispusi sa petreaca mai mult timp in astfel de locuri si sa categorizeze produsele si magazinele ca fiind de buna calitate.

14. Copacii din peisaj ne relaxeaza, ne reduc ritmul cardiac si reduc stresul.

15. Mai exista si alte motive pentru care sa nu plantam copaci? Cred ca faptele enumerate mai sus raspund la intrebare.

Sursa: Zapworld.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)