10 lucruri interesante despre Yahoo! (II)

17 June 2014 | Scris de Alexandra Rati in Curiozitati, De stiut, High-Tech & Stiinta, Istorie, Mai multe, Top, Top10 cu 0 comentarii

In anul 1994, Jerry Yang si David Filo nu s-ar fi gandit ca Yahoo! ar putea sa aiba 14 000 de angajati mai tarziu, sau ca motorul lor de cautare ar concura cu cel al companiei Google. Iata alte lucruri interesante de stiut despre Yahoo!

Logo-ul curent al Yahoo! Foto: ro.wikipedia.org

Logo-ul curent al Yahoo!
Foto: ro.wikipedia.org

1. Yang si Filo erau hotarati sa cumpere Google inainte ca acesta sa devina cunoscut publicului. Cu toate acestea, la acea vreme, Yahoo a decis ca suma de cateva miliarde de dolari era putin cam mult pentru a plati cumpararea competitorului lor.

2. In anul 2006, motorul de cautare al Yahoo-ului a primit multe critici din cauza ca acesta afisa multe imagini explicite sexual, in ciuda faptului ca SafeSearch era activat.

3. In mai putin de un an de la acest incident, sectiunea pentru cautarea pozelor a fost inchisa si inlocuita cu Flickr, o comunitate pentru impartasirea fotografiilor.

4. Una dintre cele mai scumpe achizitii ale Yahoo-ului a fost Broadcast.com, pentru care au platit 5.7 miliarde.

5. Una dintre cele mai ieftine achizitii ale Yahoo-ului a fost cumpararea a Net Control pentru suma de un milion de dolari, in anul 1997.

6. O conversatie petrecuta pe Yahoo! Messenger este de 17 ori mai lunga decat una la telefon.

7. Ar dura 7 000 de ani ca toate pozele sa fie developate.

8. Yahoo! Groups are mai multi membrii decat voluntarii internationali de la Crucea Rosie.

9. In ziua de astazi, Yahoo se afla pe a doua pozitie in topul celor mai populare sisteme.

10. In luna martie a anului 2005, Yahoo! a sarbatori 10 ani de existenta oferint cupoane de inghetata Baskin Robins pentru toti utilizatorii sai.

Surse: linkedin.com; planetapex.blogspot.com;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)