10 lucruri interesante despre spirulina, alimentul uitat (II)

4 May 2014 | Scris de Alexandra Rati in Natura, Plante, Top, Top10 cu Un comentariu

Spirulina este o alga care este bogata in substante nutritive si descoperita in America de Sud si Africa. Secole intregi, aceste aliment bogat in nutriente a reprezentat baza multor alimentatii. Daca data trecuta am aflat cateva lucruri esentiale de stiut despre spirulina, astazi vom afla cateva dintre proprietatile interesante ale spirulinei. Primul articol dedicat spirulinei, alimentul uitat, il puteti citi aici. Iata zece proprietati importante ale spirulinei:

Spirulina, colectare si macro. Foto: blog.doctoranytime.gr

Spirulina, colectare si macro.
Foto: blog.doctoranytime.gr

1. Spirulina ajuta la mentinerea sanatatii tesuturilor, influenteaza in mod pozitiv procesele de regenerare tisulara

2. Stimuleaza si normalizeaza schimburile de substante la nivel celular.

3. Spirulina poate restabili sau echilibra functiile metabolice ale unor tesuturi si organe.

4. Spirulina mai are si un rol hepatoprotector si stimuleaza sinteza de proteine.

5. Regenereaza celulele jepatice si normalizeaza valorile transaminazelor serice crescute.

6. Spirulina are in componenta sa o pronuntata activitate antioxidanta. Ea poate capta si poate neutraliza radicalii liberi superoxidici.

7. Spirulina poate stimula productia de corticosteroizi, insulina, poate ajuta la inmultirea hormonilor tiroidieni, ai hormonilor care secreta adrenalina si noradrenalina.

8. Spirulina creste capacitatea de apararea de aparare naturala a organismului fata de agresiunea unor contaminanti virali si bacterinei, atat prin actiunea antivirala si antibacteriana, cat si prin stimularea raspunsului imun.

9. Spirulina mai stimuleaza functia macrofagelor, activitatea citotoxica a celulelor NK (celule de genul natural killer) si activitatea fagocitara a polimorfonuclearelor, astfel scazandu-se viteza de sedimentare a hematiilor.

10. Spirulina mai are si un rol antitoxic prin facilitarea eliminarii metalelor grele, toxinelor si radionuclizilor (contaminanti care pot duce la aparitia si dezvoltarea celulelor maligne).Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Un comentariu

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)