10 lucruri interesante despre spirulina, alimentul uitat (I)

18 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Natura, Plante, Top, Top10 cu Un comentariu

Spirulina, super-alimentul uitat. In anii ’90, spirulina era unul dintre cele mai in trend alimente suplimentare, insa si-a pierdut semnificatia in zilele noastre. Iata zece lucruri interesante despre spirulina:

Spirulina Foto: imimg.com

Spirulina
Foto: imimg.com

1. Spirulina este o alga de culoarea albastru-verzui.

2. Spirulina poate fi adaugata in smoothie-uri. Desi la primul impact cu culoarea smoothie-ul poate capata culoarea verde, gustul pe care il da spirulina smoothie-ului este minor.

3. Numele alimentului “spirulina” este derivat din cuvantul latin pentru “helix”, insemnand “spirala”. Acest cuvant denota configuratia fizica a organismului.

4. Spirulina este numita “alimentul viitorului” din cauza abilitatii sale de a sintetiza mancarea foarte  concentrata mult mai eficient decat oricare alga.

5. Spirulina contine un procent de 65 la suta pana la 71 la suta proteine, plus un continut esential de amino acizi, in complementaritate perfecta. Pentru a face o comparatie, carnea de vita contine doar 22 la suta, daca vorbim despre cantitatea de proteine.

6. Japonezii produc si consuma spirulina mai mult decat restul lumii. Unii cercetatori au constat ca spirulina este de mare ajutor in cazul diabeticilor pentru a controla pofta lor de alimente interzise si in preventia tratamentului pe baza de insulina.

7. Spirulina este una dintre putinele plante care are in componenta sa vitamina B12. Vitamina B12 este regasita, de obicei, doar in produsele de origine animala. Cei care sunt vegani ar trebui sa adauge spirulina in alimentatia proprie. 

8. Cantitatea de vitamina B12 regasita in spirulina comparativ cu cantitatea de vitamina B12 regasita In ficat este de doua ori mai multa.

9. Pe langa proteine si vitamina B12, spirulina contine multe alte substante nutritive: amino acizii pe care i-am amintit, minerale, enzime si altele.

10. Spirulina nu este o planta de mare! Ea supravietuieste in iazurile de apa dulce.

Sursa: kblog.lunchboxbunch.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Un comentariu

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)