10 lucruri interesante despre papagalul gri african (I)

10 June 2014 | Scris de Alexandra Rati in Animale, Natura cu 0 comentarii

Papagalul gri african sau papagalul Jako (stiintific denumit Psittacus erithacus) este un papagal renumit pentru inteligenta sa si pentru abilitatea de a imita vocea umana. Papagalul Jako are cateva caracteristici interesante. Sa vedem cateva dintre acestea:

Papagalul gri African Foto: pbase.com

Papagalul gri African
Foto: pbase.com

 

1. Papagalul gri african este unul di tre cei mai mari papagali din Africa.

2. Are o lungime de 33 cm si o greutate cuprinsa intre 400 si aproximativ 500 de grame.

3. Papagalii gri africani sunt galagiosi, calatorind in stoluri de mari dimensiuni, in cautarea hranei

4. Un papagal captiv pe nu,e Alex a fost capabil sa foloseasca cuvinte englezesti pentru a identifica culorile, formele si cantitatile.

5. Papagalul gri African are un penaj gri, pe alocuri cu alb (pe cap si pe gat), oferindu-i acestuia un aspect dantelat. Penele de pe aripi au culoarea gri inchis, iar crupa si coada au culoarea rosie.

6. Cicoul papagalului gri African are culoarea neagra, iar fata lui are o mare portiune de alb in jurul ochilor lui, care sunt de culoare galben deschis.

7. Atat masculii cat si femelele se aseamana din punct de vedere fizic, in vreme ce tinerii papagali pot fi recunoscuti prin faptul ca au ochii de culoarea gri inchis sau chiar negru, uneori, avand o nuanta de rosu mai inchis la coada.

8. Subspeciile papagalului gri African au fost recunoscute: Psittacus erithacus erithacus sau papagalul gri african cu coada rosie sau papagalul gri African de Congo, dar si Psittacus erithacus timneh, cunoscut si sub numele de papagalul gri african de Timneh.

9. Papagalul gri african se afla pe tot teritoriul Africii tropicale, inceland cu Coasta de Azur, in sud-est, pana in Kenya si Tanzania, iar in sud, in Angola.

10. Papagalul gri african traieste in padurile umede. Papagalul gri african poate fi observat si la marginea padurilor si a poienilor, dar si in padurile de mangrove, galeriile de padure, savane si zonele agricole.
Sursa: arkive.orgRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)