10 lucruri interesante despre Festivalul International de Film Transilvania sau TIFF

26 May 2014 | Scris de Alexandra Rati in Actualitate, Cinema, Evenimente, Top, Top10 cu 0 comentarii

Festivalul International de Film Transilvania sau popular denumit TIFF este primul festival international de film din Romania care a introdus in programele sale lungmetraje, dar si scurtmetraje necomerciale produse in Europa. In anul 2011, TIFF a fost acreditat de catre Federatia Internationala a Asociatiilor Producatorilor de Film, devenind un festival select, alaturi de alte 40 festivaluri competitive din lume. Iata insa cateva lucruri interesante de stiut despre TIFF:

 

Logo-ul TIFF Foto: tiff.ro

Logo-ul TIFF
Foto: tiff.ro

1. Dupa cum am mai spus si anterior, TIFF a fost primul (si singurul) festival care a introdus filme de lung metraj, incepand cu anul 2001.

2. Initial, festivalul s-a desfasurat in cadrul a 3 cinematografe. Au rulat 40 de filme si au existat 20 de invitati importanti. Totul la prima editie TIFF. Nu s-au proiectat filme romanesti, fiindca nu existau prea multe si prea competitive, la acea vreme.

3. La cea de-a zecea editie, in competitia pentru premiile oferite de TIFF au existat 200 de filme, 200 de angajati si 400 de voluntari!

4. Toate filmele care ruleaza in cadrul a TIFF sunt proiectate de pe suportul lor original.

5. In anul 2011, TIFF a introdus un proiect pilot: Teatru TIFF.

6. Tot un proiect marca TIFF presupune infiintarea unei Scoli de Film in Cluj-Napoca.

7. Membrii juriului TIFF voteaza cum doresc si nu primesc indicatii speciale in ceea ce priveste procedura de votare (fiindca nu exista una).

8. Proiectiile care au loc in aer liber se anuleaza daca ploua cu o jumatate de ora inainte. Acesta este una dintre regulile importante ale TIFF-ului.

9. Pe plan international, TIFF se intituleaza Transylvania Film Festival, doar pe plan local fiind denumit “TIFF”.

10. Numele oficial “Transylvania Film Festival” a fost ales pentru a nu fi confundat cu Toronto International Film Festival.

Sursa: vitrina.roRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)