10 lucruri interesante despre cuisoare (II)

9 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Natura, Plante, Top, Top10 cu 0 comentarii

Cuisoarele sunt printre cele mai scumpe condimente, recunoscute in lumea intreaga pentru proprietatile lor culinare si medicale. Primul articol dedicat cuisoarelor il puteti citi aici.  Iata 10 proprietati medicinale ale cuisoarelor:

Cuisoare Foto: globalhealingcenter.com

Cuisoare
Foto: globalhealingcenter.com

 1. Proprietatile active din cuisoare sunt urmatoarele: cuisoarele sunt antioxidante, antiseptice, pot actiona ca si anestezic local, au proprietati antiinflamatoare, au proprietati rubefaciente (incalzesc si linistesc corpul), carminative si anti-flatulente.

2. Cuisoarele contin un ulei esential, foarte sanatos, numit eugenol. Eugenolul ofera o aroma placuta si dulce cuisoarelor. Uleiul este folosit in medicina dentara dar si in diverse tratamente.

3. Proprietatile active din cuisoare cresc motilitatea intestinului, si imbunatatesc puterea de digestie, prin cresterea secretiilor enzimatice gastro-intestinale. crește motilitatea intestinului, precum și îmbunătățirea puterii de digestie prin cresterea secretiile enzimatice gastro-intestinale.

 4. De asemenea, cuisoarele ajuta la eliminarea problemelor legate de indigestie si constipatie.

5. Cuisoarele contin mai multe minerale precum: potasiu, mangan, fier, seleniu si magneziu.

6. Potasiul este un electrolit important  al celulelor si fluidelor din corp, care controleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

7. Manganul este folosit de catre corpul uman ca si un co-factor al enzimei antioxidante.

8. Cuisoarele sunt, de asemenea, o sursa foarte buna de vitamine: vitamina K, vitamina B6, vitamina B-1, vitamina C. Consumul de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi si a radicalilor de oxigen liberi. Prin urmare, consumul de cuisoare este recomandat.

9. In plus, cuisoarele mai contin si vitamina A si betacaroten. Aceste componente au proprietati antioxidante. Vitamina A ajuta la mentinerea membranelor mucoase, fiind esentiala pentru vaz.

10. Consumul de cuisoare (care reprezinta un aliment natural bogat in flavonoizi) ajuta la protejarea plamanilor si a cavitatii orale.

Sursa: nutrition-and-you.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)