10 lucruri interesante despre cuisoare (I)

8 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Natura, Plante, Top, Top10 cu 0 comentarii

Mirodenii si plante aromate, cuisoarele sunt folosite adesea in bucatariile din intreaga lume.  La fel ca si parfumul, cuisoarele trebuie folosite in cantitati mici, fiindca aroma lor este extrem de puternica.  Iata cateva lucruri interesante de stiut despre cuisoare:

Cuisoare uscate. Foto: maitre.ro

Cuisoare uscate.
Foto: maitre.ro

 

1. Cuisoarele sunt, de fapt, boboci de floare nedeschisi si uscati la soare. Acesti boboci sunt luati din copacul care produce acesti boboci de cuisoare.

2. Cuisoarele sunt native din Insulele Maluku, Indonezia. Cuisoarele sunt culese pentru comercializare si export in Indonezia, India, Magagascar, Zanzibar, Pakistar si Sri Lanka

3. Cu toate acestea, printre cei mai mari exportatori de cuisoare putem aminti urmatoarele tari: Tanzania (Insulele Pemba, pe coasta Tanzaniei), Zanzibar si Madagascar.

4. Cuisoarele au un gust aromat, dar fructat si iute. Cu toate ca acest condiment este iute, are o aroma calda. Alte gusturi asociate cu cuisoarele: camfor si piper.

5. Cuișoare au un gust asertiv, caracteristica fiind data de uleiul esential de eugenol. Acestea merg foarte bine cu alimente sarate ai dulci, dar trebuie sa fie utilizate cu moderatie.

6. Cuisoarele trebuie stocate intr-un borcan etans si tinute pana la un an in lumina soarelui. In mod contrar, cuisoarele isi pierd foarte repede gustul.

7. Cuisoarele intregi de buna calitate sunt de culoarea maro-roscat. Cand acestea vor fi folosite, ele vor secreta ulei daca sunt apasate cu o unghie.

8. Cuisoarele reprezinta un ingredient esential in bucatararia chinezeasca. De asemenea, chinezii folosesc acest ingredient pentru prepararea condimentului format din 5 mirodenii iuti.

9. Cuisoarele sunt folosite si in fabricarea unor tigari numite “kretek”, provenite din Indonezia. Tigarile se fumeaza atat in Asia, cat si in Europa si Statele Unite ale Americii.

10. Cuisoarele sunt folosite in medicina indiana, in medicina chineza, dar si in medicina vestica. Sunt folosite in special in stomatologie, iar uleiul lor este folosit ca si calmant pentru situatiile dentare de urgenta.

Sursa: ciaoflorentina.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)