10 lucruri importante de stiut despre miere (II)

13 April 2014 | Scris de Alexandra Rati in Bucatarie, Mai multe, Sanatate, Top, Top10 cu 0 comentarii

Mierea este un aliment tamaduitor si fermecat, ar spune unii. Iata alte lucruri interesante si importante de stiut despre alimentul minune, mierea. Prima parte a seriei de articole dedicate acestui aliment o puteti citi aici.

Miere Foto: hopeforallmin.wordpress.com

Miere
Foto: hopeforallmin.wordpress.com

1. S-a creat un vin alcatuit din miere, numit “mied”. De asemenea, scandinavii obisnuiau sa isi indulceasca berea cu miere.

2. Mierea era un aliment foarte cerut in secolul al unsprezecelea, incat se credea ca poporul german (taranii germani) utilizau mierea pentru a oferi lorzilor lor plata feudala, formata din miere si ceara de albine.

3. Odata cu dezoltarea coloniilor americane din secolul al saptesprezecelea, mierea acapatat si mai mare greutate.

4. Mierea a fost folosita in fabricarea cimentului. Mai mult, mierea a fost folosita in prepararea mancarii, in prepararea bauturilor, ca si conservant de fructe, in lustruirea mobilei sau in scopuri medicale.

5. Cum colonistii foloseau mierea ca si conservant de fructe, s-a observat ca mierea absoarbe umiditatea extrem de rapid.

6. Daca doriti sa faceti torturi sau prajituri care sa tina mai mult si care sa isi pastreze savoarea, inlocuiti zaharul cu mierea.

7. Primele doua ingrediente ale mierii sunt fructoza si glucoza, doua zaharuri importante.

8. Daca aveti alergii, luati o lingurita de miere pe zi fabricata in zona in care traiti, iar acest lucru va va ajuta sa deveniti rezistent la polen, reducand alergiile.

9. Reteta de la punctul 8 functioneaza si la animale. Puneti o bucata de miere in gura animalului, pentru a-l ajuta sa fie rezistent la alergii.

10. Daca v-ati ars pielea, v-ati taiat sau zgariat, faceti un mix format din miere, ulei din ficat de cod si puneti mixul pe pielea infectata. Bandajati pielea si schimbati zilnic bandajul si adaugati acest mix. Mierea aplicata pe buzele crapate le reface.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)